Brabantse Kampioenschappen: Drie keer prijs en een ticket voor het NK!

De Brabantse Kampioenschappen dressuur in Schijndel in het weekend van 3 t/m 5 februari zijn voor De Bosruiterkes zeer goed verlopen. Maar liefst drie prijzen zijn er mee naar huis genomen.

Vijf  leden hadden zich via een vijftal selectiewedstrijden in de kring Noord-Oost Brabant hiervoor weten te selecteren. Madelief Verburg werd op vrijdagavond met Jessie 5e in de klasse DE/L1 en haar zus Sofie werd de volgende dag met Highway ook 5e in de klasse DE/B. Ook Sarah Heijnert verscheen zaterdag in de ring met haar pony Pim; ze reed een mooie proef in de klasse C/B. Ook Sarah werd 5e maar helaas waren er in deze rubriek maar 4 prijzen te verdelen. In de klasse B/B reed Miriam Rahel met haar pony Amadeus. Helaas had Amadeus wat last van spanning; hij werd erg afgeleid door de mooi aangeklede entourage waardoor de proef niet zo goed ging.

Op zondag was de klasse DE/M2 aan de beurt waarvoor Lonneke de Bruijn en Choco zich geselecteerd hadden. Door het winnen van vier van de vijf selectiewedstrijden mochten ze zich ook al Kringkampioen noemen. Lonneke was heel tevreden over haar proef en mocht hiervoor de vierde prijs in ontvangst nemen; tevens heeft ze zich door deze prestatie geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 11 maart zullen plaatsvinden. Daar mag ze het in Ermelo opnemen tegen 20 andere combinaties.

In het weekend van 18 en 19 februari vinden de Brabantse Kampioenschappen springen plaats in Oud-Gastel. Marieke de Bruijn heeft zich hiervoor weten te plaatsen met haar pony Annabel in de klasse DE/B. Hopelijk lukt het ze om een mooie prestatie neer te zetten!