Twee kringkampioenen en elf starts op Brabantse Kampioenschappen 2017

Dit outdoorseizoen is voor de Bosruiterkes nu al succesvol te noemen! Na een zestal selectiewedstrijden in de kring NoordOoostBrabant kon deze mooie eindstand opgemaakt worden.

Siem Jansen en Lonneke de Bruijn werden beide Kringkampioen. Siem met Stayerhof’s Nobel Esprit in de klasse C/B dressuur en Lonneke met Menphis Choco in de klasse DE/Z1. Het was tijdens de laatste wedstrijd in Volkel nog spannend tussen de broers Siem en Florus; beide konden nog bovenaan eindigen. Met het winnen van deze laatste wedstrijd eindigde Siem bovenaan en werd Florus knap tweede in deze rubriek met zijn pony Ten Ankers Maurimka. Het wordt een drukke dag voor Florus; hij mag ook meedoen aan de rubriek C/B springen

Siem met Stayerhof’s Nobel Esprit

met Maurimka tijdens de Kampioenschappen. Ook zus Eefje mag starten; zij zal met Kantje’s Tobitho meedoen aan de klasse DE/L springen.

Verder waren er vele tweede plaatsen in de selectie behaald. O.a. door Sarah Heynert die met Pim zowel in de klasse C/L1 dressuur als in de klasse C/B springen tweede werd in de selectiestand. Ook Marieke de Bruijn behaalde twee keer een tweede plaats;  met Annabel de L ‘Eguille in de klasse DE/L springen en met Dreamland Pep in de klasse DE/M springen. Behalve bovengenoemde is ook Madelief Verburg afgevaardigd met haar pony Jessie in de klasse DE/M1.

Olga Graat werd met Don Driaan derde in de selectie in de klasse B bij de paarden.  Een mooie prestatie die beloond werd met een startticket voor de Kampioenschappen.

We hopen op mooie resultaten tijdens de Kampioenschappen die zullen plaatsvinden op 29 en 30 juli in Dongen. Iedereen veel succes en plezier!

Voor Niki Graat is de overstap naar de klasse L2 met Manno van den Hout heel succesvol gebleken. Na een derde plaats op het concours in Volkel volgden er nog een mooie eerste en tweede plaats bij de voorselectie voor de Welsh Cup in Sevenum. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de finale die op 19 augustus in Kootwijk verreden zal worden.

Miriam Rahel heeft met haar nieuwe pony Heero ook al een goede klik. En dat blijkt ook uit de resultaten bij de wedstrijden die ze bezocht heeft. Tijdens de wedstrijd in Sevenum werd ze twee keer tweede in de klasse DE/B en ook tijdens het Hippisch Festijn in Grave mocht ze een tweede prijs in ontvangst nemen.

Marieke met Annabel

Sofie Verburg sleepte een eerste en een tweede prijs binnen met Jessie in de klasse DE/L1 dressuur op de wedstrijd in Leunen. Het was stuivertje wisselen met Marieke de Bruijn met Annabel die  in dezelfde klasse reed en ook een keer eerste en tweede werd. In de Mortel behaalde Marieke tijdens het Zomerfestijn een tweede plaats in de klasse DE/L springen met Pep en daarna werd ze in de klasse M eerste met Pep.

Verder zijn er tijdens de selectiewedstrijden vele prijzen behaald en ook op andere wedstrijden hebben de Bosruiterkes genoten van het ponyrijden en mooie prestaties neergezet!

Bewaren