Brabantse Kampioenschappen

Sofie Vverburg en Choco

Sofie Verburg en Choco

Zowel voor de dressuur als het springen waren er meerdere combinaties van onze ponyclub geselecteerd. Sowieso al een mooie prestatie en ook altijd weer een extra mooie wedstrijd om aan deel te nemen. Sofie Verburg reed met Choco een hele goede proef op de BK te Schijndel en behaalde hiermee een tweede plaats. Ze zijn pas sinds oktober een combinatie waardoor dit wel een extra bijzondere prestatie is! Hiermee verdiende ze tevens een ticket voor het NK in Ermelo wat plaatsvond op 17 maart.Hiermee verdiende ze tevens een ticket voor het NK in Ermelo wat plaatsvond op 17 maart. Ze reden ook daar een mooie proef en behaalden een 8e plaats.

Marieke en Dreamland Pep

Marieke de Bruijn mocht behalve met Annabel ook met Dreamland Pep meedoen aan de BK (klasse DE/M) en dankzij een mooie foutloze eerste manche kwalificeerde ze zich voor een startplaats bij de ponyrubriek van Indoor Brabant in Den Bosch. Hiermee kwam een lang gekoesterde wens in vervulling. Het was een geweldige ervaring om hier te mogen starten in de hoofdpiste; Pep en Marieke reden een mooie en snelle rit maar helaas tikte Pep een balk aan wat 4 strafpunten opleverde en ze eindigden op een plaats in de middenmoot. Erg leuk was het dat er verschillende clubgenoten waren om aan te moedigen!

Kringkampioenen

Afgelopen Indoorseizoen  wisten drie ponyruiters de titel van kringkampioen Noordoost Brabant in de wacht te slepen. Sofie Verburg met Choco in de discipline dressuur, klasse D/L2 en Siem Jansen met Nobel in de klasse C/L1 dressuur. Marieke de Bruijn had met Annabel een heel goed seizoen en eindigde de eerste drie selectiewedstrijden als eerste van de kring. Daardoor was ze, met nog één wedstrijd te gaan, al verzekerd van het kringkampioenschap in de klasse DE/L springen.