Bente Hendriks

Door Bente

 

Ik ben Bente en mijn pony heet Simbad.

Ik was 5 en zat op ballet, Mama en ik gingen voor de 2de keer naar ballet. We gingen beginnen maar toen begon ik opeens te huilen. En riep: ,,IK WIL OP PAARDRIJDEN NET ALS PAPA!!!!!!!!!!’’ Om te kijken of ik paardrijden echt zo leuk vond ging ik rijden op een manege. En natuurlijk vond ik het super leuk!

BenteHendriks_Fig 1

 

 

 

 

 

Thuis kregen we twee hele lieve shetlanders Steffie&Saartje!

BenteHendriks_Fig 2   BenteHendriks_Fig 3

Omdat ik te vaak van een hele grote pony met streken afviel, zocht mijn moeder de kleinste pony die ze kon vinden. En dat is Nina, mijn lievelings shetlander,

BenteHendriks_Fig 4   BenteHendriks_Fig 5

Met deze pony heb ik mijn eerste Bixie proefjes gereden!!! Ondertussen was Jonas mijn broertje ook al helemaal gek van de pony’s en paard die we thuis hadden. Dus kregen we er nog een shetlander bij Domingo!

BenteHendriks_Fig 6

 

 

 

 

 

Nina hadden wij als 8 jarige shetlander gekocht. En ik was dolgelukkig met haar, maar toen de paardentandarts kwam bleek dat ze al veel ouder was. Ik ben toen gestopt met op haar te rijden omdat ze begon te hoesten.Ik vond dat reuze jammer. Ik rijd nu heel vaak nog op haar maar dan zonder zadel. Ik was ondertussen ook gegroeid en kreeg een A pony Coco. Een hele mooie zwarte ondeugende pony.

BenteHendriks_Fig 7    BenteHendriks_Fig 8

Ik heb 3 jaar op Coco gereden, maar helaas was ik toen  voor haar te groot geworden.

Ik kreeg een C pony Simbad, Simbad is nu inmiddels 6 jaar.

BenteHendriks_Fig 9   BenteHendriks_Fig 10

Ik heb hem nu al 2 jaar. En ik hoop dat hij nog heeeeeél lang kan blijven!! Ik rijd met Simbad nu L-2, maar in het outdoor seizoen gaan we M-1 starten! We rijden op een ‘’Super leuke’’ club!!!! Ik hoop dat jullie nu genoeg afweten van mij en Simbad!!

Groetjes Bente &  Simbad!!