Eefje en Siem Janssen

Hoi, ik ben Eefje Janssen ik ben 12 jaar en ik woon in holthees. We hebben 2 superlieve new forest pony’s, Tobi, Wilko en een superlieve Fries Jilke.

Toen ik zes jaar oud was begon ik op manege Kerkers met paardrijden. Na een jaar rijden,ben ik daar gestopt. ik ging toen naar de manege in Sambeek, Ruiter en viervoeter. Daar heb ik ook een jaar gereden. Na een half jaar kreeg ik mijn eerste pony: Wilko, nu 23 jaar oud en een stokmaat van 1.36. Daar heb ik mijn vertrouwen op gekregen en beter op leren rijden. Ik moest hem delen met Siem maar dat vond ik helemaal niet erg. Na ongeveer twee jaar begon Wilko een beetje klein te worden. We zijn toen naar een nieuwe pony gaan zoeken. Via mensen uit het dorp zijn we bij Tobi terecht gekomen: Hij is nu 14 jaar oud en heeft een stokmaat van 1.48.
EefjeSiemJansen_Fig 1 EefjeSiemJansen_Fig 2

Toen ik voor de eerste keer op hem ging rijden dacht ik wel, wat een snelle pony! (Ik was immers onze Wilko gewend die niet zo snel is) Maar toch wilde ik perse een galopje op hem doen. Dat vond ik best wel eng. S’avonds toen we thuis waren zat ik te twijfelen of ik hem wilde hebben. Hij was wel erg snel. We hebben toch de knoop doorgehakt en hem gekocht. Daar ben ik nu superblij mee! Ik rijd nu springwedstrijden met hem en ik mocht meedoen met de brabantse outdoor, afgelopen zomer. Ik was wel heel verbaasd want dat was het eerste seizoen dat ik springwedstrijden met hem reed. Het ging niet zo goed op de brabantse, ik was van mijn pony gevallen. Maar dat maakt me niets uit, we hebben ons best gedaan. Onze lieve Wilko rijd ik af en toe ook nog weleens.

Het is altijd heel gezellig en leuk op de ponyclub, met clubles, springles, kamp en natuurlijk de dingen die we doen met zijn allen.

Groetjes Eefje en (_)(_)-jes Tobi, Wilko en Jilke

Hallo, mijn naam is Siem Janssen,ik ben 10 jaar en ik woon in holthees.
Ik ben het broertje van Eefje. Net als Eefje ben ik op mijn zesde begonnen met paardrijden. Ik ben in Sambeek begonnen bij manege Ruiter en viervoeter, toen we Wilko kregen. Ik heb daar een jaar gereden. Nu heeft Eefje een andere pony:Tobi. Zodoende hoef ik Wilko niet meer te delen met Eefje. Sinds de zomer rijd ik bij de ponyclub en dat doe ik met veel plezier!!
EefjeSiemJansen_Fig 3  EefjeSiemJansen_Fig 4

Groetjes Siem en (_)(_)-jes Wilko, Tobi en Jilke