Emma en Claudia Janssen

EmmaChantalJansen_Fig1

Hoi, Ik ben Emma Janssen, ik ben 14 jaar oud en woon in Overloon. Mijn pony heet Hoppenhof’s Sterre, maar ik noem haar zelf altijd gewoon Sterre. Sterre is een merrie van 10 jaar oud, ze is bruin en is een D-pony met stokmaat 1.48.

Ik begon met paardrijden toen ik 9 jaar was. Ik leerde paardrijden op manege De Sprong in St. Anthonis en Manege Kerkers in Holthees, waar ik iedere week vrolijk naartoe ging. Ik heb een paar jaartjes op de manege gereden omdat ik aan papa en mama moest bewijzen dat ik paardrijden leuk genoeg vond om mee door te gaan, en ik moest groot genoeg zijn om op een D pony te passen. In deze jaartjes op de manege heb ik veel geleerd.

Ik kreeg Sterre toen ik 11 jaar was, ik was groot genoeg voor een D-pony. Sterre stond toen ook al in Overloon dus we wisten al dat ze te koop kwam staan. We zijn maar 2 keer bij Sterre geweest om te kijken, dat was ook omdat Sterre heel braaf was en ik zo met haar weg kon rijden. Ik rij nu al 3 jaar op Sterre en we zijn al heel veel vooruit gegaan ik rij nu B met haar. Ik pas nog goed op Sterre en ik hoop dat we binnenkort een keertje samen naar de L1 kunnen.

EmmaChantalJansen_Fig2

Ik ben Claudia en ik ben 9 jaar. Ik heb ook een poos bij Manege Kerkers gereden. Ik heb afgelopen april mijn eigen pony gekregen. Ze is 18 jaar oud, een vosmerrie, en ze heet Daniëla Farcical. We noemen haar Daantje. Daantje is mijn eerste eigen pony, en ik vind haar heel lief. We oefenen vaak samen en we hebben al een paar bixie wedstrijden en een paar B-proeven gereden. We hebben al twee winstpunten verdiend!

Als Daantje en Sterre even uit elkaar moeten, omdat één van de twee op wedstrijd moet, vindt Sterre dat helemaal niet leuk. Ze moet dan de hele tijd hinniken. Daantje vindt het niet zo erg, die gaat gewoon gezellig mee!EmmaChantalJansen_Fig3

Emma en ik vinden de lessen op de club heel leuk en gaan er dus ook met plezier heen. Het is heel gezellig en papa en mama kunnen onder het rijden gezellig met de andere ouders koffie drinken en kletsen. Het ponykamp vond ik heel erg gezellig en leuk! En het is fijn dat er ook nog allerlei extra dingetjes georganiseerd worden. Ik ben heel blij dat onze club zo gezellig is! Dan is het ook leuker om bij een club te horen toch?

We hebben heel veel zin in de zomer, dan kunnen we weer lekker met zijn allen op concours. En misschien ook wel viertal rijden!!

Groetjes, Emma & Sterre

Claudia & Daantje