Lonneke de Bruijn

Hallo, ik ben Lonneke de Bruijn, 12 jaar oud en ik woon in Overloon.
Wij hebben 2 pony’s op stal staan: Pietje en Milano!!!

Toen mijn moeder vroeger een paard had mocht ik na het rijden altijd even voorop het zadel zitten, misschien ben ik toen al besmet geraakt met het paardenvirus……

Maar ook hadden wij een klein shetlander pony’tje: Samson, daar deed ik altijd lekker mee knuffelen, maar ook ging ik er soms met een zadeltje op zitten!!

Wij maken met de pony’s veel buitenritten soms wel van 2 ½ uur!!! Helemaal rond Overloon!!

Pietje is een c-pony van 11 jaar oud, dit jaar wordt hij 12.Pietje is een eigenwijze, grappige maar vooral ook een lieve pony!! Pietje is dol op eten en aandacht. Pietje is mijn 1e pony, mijn zusje Marieke rijdt nou op Pietje. Op mijn 10e verjaardag kwam er opeens een trailer om de hoek, je raad het al: daar stond pietje in, en van tevoren had ik helemaal niks in de gaten!!! Met Pietje heb ik 2 keer naar de Brabantskampioenschappen gemogen!! De laatste keer was op 4 februari 2012  toen ben ik 5e geworden.

LonnekeDeBruijn_Fig 1

LonnekeDeBruijn_Fig 2

Dit zijn pietje en ik tijdens een spring wedstrijd                                    dit zijn Marieke en Pietje in de stal

Laatst is pietje ook nog naar de tandarts geweest, hij had een haak (een soort van te lange tand) bij zijn kiezen.

LonnekeDeBruijn_Fig 3

Nu Marieke Pietje heeft heb ik een nieuwe D pony: Milano!!

Milano is een Whels van 1.47-1.48, hij is 7 jaar jong en word dit jaar acht. Hij heet eigenlijk Melody’s  Matcho maar de vorige eigenaren hebben hem Milano genoemd . Met Milano rijd ik nog geen wedstrijden maar dat zijn we wel van plan. Als we goed aan elkaar gewend zijn wil ik graag gaan dressuren en springen!!! helaas kunnen we nou niet op de club rijden vanwege het Rhino-virus. Milano is een hele lieve pony en ook kan Milano al kunstjes net zoals Pietje!!! Milano is dol op eten en aandacht. Milano lijkt soms net een hondje, omdat hij zo’n braaf paardje is maar als hij de kans zou krijgen zou hij je heel de dag blijven aflikken!!!

LonnekeDeBruijn_Fig 4

Dit is Milano in de wei

Op de ponyclub is het altijd suuuuuuuuuuuuper gezellig!!! Vooral op kamp en de leuke uitjes die we doen en de clubkampioenschappen zijn ook altijd super, maar ook gewoon de lessen die we krijgen zijn al heel erg leuk!!!

Groetjes Lonneke en (_) (_) (_)- jes en knuffels van Pietje en Milano!!!