Joelle Heijnert

Hallo ik ben Joëlle Heijnert en woon in venray. Mijn pony’s heten Contello, Flicka en ik rijd ook nog een pony van iemand anders die heet Olé.

Flicka is een B  Welshpony we hebben haar zelf gefokt. Met haar moeder Winky reed ik eerst altijd op de club maar nu hebben we haar verkocht. De naam flicka betekend ‘mooie jonge meid’ ik heb haar die naam zelf gegeven. Flicka is nog maar 2 jaar en kun je nog niet op rijden. Mijn vriendin Michéle (die ook op de ponyclub zit) en ik zijn haar nu zadelmak aan het maken. Ze staat op een weitje samen met Olé en een 1 jarig paard. Jammer genoeg moet ze verkocht worden omdat ik er te groot voor ben.

JoelleHeijnart_Fig1

JoelleHeijnart_Fig2

winky met flicka toen ze een paar weken oud was.       Flicka met zadelmak maken.

Met Contello rijd ik het meest op de club. Hij is een ruin van 8 jaar oud, het is een New Forest D pony. We zitten nu in het L2 dressuur en B springen volgende zomer wil ik graag beginnen met crossen. We oefenen daarvoor regelmatig in het crossbos in IJsselsteijn. Hij is een heel lieve en leuke pony ik rijd er ook vaak mee zonder zadel en soms zelfs met z’n tweeën. Ook maar ik er vaak buitenritten mee die duren soms wel 4 tot 5 uur. Hij staat niet bij ons thuis maar in Merselo op een manege/pensionstal samen met Vanilla (mijn moeders paard) en Habibi (nog een pony van ons waar michéle op mag rijden).  Mijn moeder heeft Contello ook zelf gefokt maar ook zijn volle broer (Constantijn), moeder (Contessa), Brandy (beroemde dek hengst)en Bram (ook een goedgekeurde dekhengst) maar die zijn allemaal verkocht.

JoelleHeijnart_Fig3

JoelleHeijnart_Fig4    JoelleHeijnart_Fig5
contello en contessa.                            crossen.                                                   dressuur wedstrijd op de club.

Olé is een pony van iemand die te oud en te groot voor haar is maar haar niet wil verkopen daarom mag ik haar verzorgen en rijden. Ze is ook een New Forest pony maar dan een C pony. met Olé rijd ik ook wel eens op de club. Ze is maar 3 jaar en moet nog alles leren. We heb bijna onze eerste wedstrijd.

JoelleHeijnart_Fig6

JoelleHeijnart_Fig7
de eerste keer op Olé.

Groetjes Joëlle, Flicka, Contello en Olé.