Kim Koopmans

Hallo, ik ben Kim Koopmans en ben 15 jaar oud. Ik woon in Holthees en mijn pony heet Avenier.
Het is een ruin van 17 jaar. Hij is bruin met zwarte manen en is 1.48 meter.

MEDION DIGITAL CAMERA

Toen ik 4 jaar was, is mijn passie voor pony’s begonnen. Ik wou vanaf toen ook  heel graag op paardrijden en had het hier ook vaak over.

MEDION DIGITAL CAMERA

Toen ik 6 werd was het dan eindelijk zover: Ik mocht op paardrijles bij manege Kerkers in Maashees.  Ik kreeg elke zaterdag een uur les en dit vond ik helemaal geweldig!!

Toen ik 8 jaar was kwamen papa en mama ineens met een hele grote verassing voor mij: Ze hadden Floortje voor mij gekocht.
Dat had ik helemaal niet aan zien komen, maar vond het heeeel erg leuk. Floortje is een merrie en is ondertussen al 24 jaar,
maar dat is nog niet aan haar te merken. Ze is een hele lieve pony waar ik heel erg veel van heb geleerd.

KimKoopmans_Fig 4

Helaas werd ik te groot voor haar wat ik heel erg vond. Ik was 12 en toen moesten we Floortje verkopen.
Dit hadden we nog maar net besloten en Marie-José en Frans Kerkers hadden al meteen laten weten dat
ze Floortje wilden kopen. Ik vond dit heel fijn omdat ik er nou zo vaak als ik maar wil heen kan. De manege
is een goed plekje voor haar waar ze mooi bij andere pony’s kan staan en waar ze genoeg beweging krijgt
wat wel belangrijk is bij haar leeftijd.KimKoopmans_Fig 5

Ik vond het heel erg dat Floortje weg was, maar die dag nadat we haar weg hadden gebracht stond Avenier al op de stoep.  We hebben niet lang hoeven zoeken naar een nieuwe pony want ik wist meteen dat dit hem was: een pony waar ik veel plezier van kon hebben en waar ik nog veel meer van zou kunnen leren.

Ik rijd nou al 2 en een half jaar op Avenier met heel veel plezier. Hij heeft soms wel wat kuren, maar daar heb ik ook veel van geleerd en zit ik steviger in het zadel. Op stal is hij ook heel lief en zijn lievelingseten is kruidenmuesli.

Ik rijd dressuur met hem in de klasse L2.  Ook krijg ik springles op de ponyclub wat ik heel leuk vind. Avenier had nog nooit gesprongen
toen we hem kochten, maar begint het nou te leren en je kan merken dat hij dit ook erg leuk vind.

KimKoopmans_Fig 6    KimKoopmans_Fig 7

Ik hoop dat ik nog veel bij kan leren en veel wedstrijden kan rijden met Avenier !

Groetjes Kim en Avenier