Olga en Nikki Graat

Hallo, even voorstellen.

OlgaEnNikki_Fig 1

Wij zijn de zusjes Olga en Niki Graat uit Overloon en allebei gek op onze pony’s , ponyrijden en alles wat daarbij komt kijken. O, ja dansen doen we ook alle twee maar komt op een tweede plaats.

Het is allemaal begonnen omdat onze mama Sabine een paard (Gilette) had. Toen wij klein waren mochten we altijd even op haar zitten als mama gereden had. Ook was het een echt knuffelpaard.
Ja zo zijn we toch wel een beetje besmet geraakt met het “PAARDENVIRUS”.

OlgaEnNikki_Fig 2Toen duidelijk was dat we echt graag wilde ponyrijden zijn wij Olga op 7 jarige leeftijd en Niki op 6 jarige leeftijd begonnen bij Manege Kerkers te Maashees. Toen bleek dat het allemaal niet van voorbij vliegende aard was vond mama het tijd worden voor een eigen pony. Papa had hier echter een andere mening over. Maar ja via een collega van papa zijn we toen in de herfstvakantie van 2010 naar een pony gaan kijken. En ja het was liefde op het eerste gezicht ook al was ze wit.

OlgaEnNikki_Fig 3Uiteindelijk na een aantal aanpassingen in de stal gedaan te hebben en nadat de sneeuw verdwenen was is Saskia in januari 2011 bij ons gekomen.

Saskia is een blauwschimmel, Merrie, Categorie B, kleur wit, geboren in 1992 en komt uit Aarle-Rixtel.

Voor Gilette was dit erg gezellig, nu was ze niet meer alleen. Wij hadden nu samen een pony en reden om de beurt. Dat ging best goed maar was natuurlijk niet optimaal.

In de zomer van 2011 heeft mama de knoop doorgehakt en is ze gaan zoeken naar een goed nieuw tehuis voor haar paard Gilette die toen al de 23 jarige leeftijd had bereikt. Nou totaal onverwachts ging dit erg snel en hebben we Gilette op 30 september 2011 naar haar nieuwe thuis gebracht.
Nu was Saskia alleen, maar dat duurde natuurlijk niet lang. Voor Olga gingen we op zoek naar een grotere pony en die vonden we al snel in Boekel. Eind oktober 2011 kwam Wisky bij ons op stal.

OlgaEnNikki_Fig 4

Wisky is een koffievos, Merrie, Categorie C en geboren te Beers in 2003.

Na de komst van Wisky was al snel duidelijk wie er de baas was. Saskia was echt een kreng in het begin en nog, terwijl Wisky een echt allemans vriendje is. Maar ja dat gaat net al bij zusjes ze kunnen soms niet met elkaar, maar zeker niet zonder elkaar.

Het karakter van Saskia past bij dat van Niki ”Pittig, ondeugend maar vooral ook lief”.
Het karakter van Wisky past uitstekend bij dat van Olga ”Sociaal, rustig en lief”.

Beiden vinden we het erg leuk om op dinsdagavond en zaterdagmiddag naar de ponyclub te gaan. Ook hebben we privé les van Mechie, waar we al veel van geleerd hebben maar nog lang niet uitgeleerd zijn. Ook ponykamp is een echte happening.

Wat de wedstrijden betreft moeten we nog echt op gang komen. Inmiddels zijn we wel al een paar keer op pad geweest. Olga heeft zelfs in september 2012 op de Bixiedag te Malden een 1e prijs behaald. Nu het indoorseizoen is begonnen zijn de resultaten beduidend minder. Wisky heeft nog weinig (tot geen) wedstrijdervaring en vind het binnen helemaal alleen in een afgesloten bak iets minder leuk en gaat als een raket. Saskia vindt het allemaal heel gewoon, die is al heel wat gewend.

De oude baasjes van Saskia en Wisky komen nog regelmatig langs, we hebben onlangs nog een hele mooie bosrit gemaakt met Karlijn, Marjolein en Frederiek die het alle drie op Saskia geleerd hebben.

OlgaEnNikki_Fig 5

Ook wij zijn in augustus nog bij Gilette op bezoek geweest. Ze maakt het goed.
En o ja ook niet onbelangrijk en leuk om te weten dat onze mama en papa het ook erg gezellig vinden bij de ponyclub.
Wij wensen alle bosruiterkes een sportief, succesvol en vooral plezierig 2013 toe.

Wij gaan ervoor.

Groetjes en hoefjes van