Vera Breuer

Hoi allemaal!

Ik ben Vera Breuer en ik ben 16 jaar. Al van kleins af aan heb ik altijd gedroomd om paard te rijden. Een van de eerste woorden die ik kon zeggen was dan ook ‘’Paard!’. En ik kon dan ook maar aan een ding denken: Als ik later groot ben wil ik paardrijden! Ik weet nog wel toen ik op een dag met mijn familie in het bos aan het wandelen was. En we twee ruiters voorbij zagen komen, ik ben toen samen met mijn oma naar de ruiters toe gelopen om te vragen of ook een stukje op het paard mocht. En dat mocht!! En blij dat ik was!

VeraBreuer_Fig1

VeraBreuer_Fig2

Toen, na heel lang zeuren mocht ik, nadat ik mijn zwemdiploma’s had gehaald, dan eindelijk op paardrijles! In september 2006 was het dan eindelijk zover, mijn eerste paardrijles op manege Kerkers in Maashees! Ik heb daar drie jaar lang met heel veel plezier gereden, alleen na die drie jaar vond ik dat ik toe was aan meer uitdaging. Dus na heel lang zoeken, en heel veel tips van mensen ben ik terecht gekomen bij Piet en Martha in Westerbeek. Zij hadden een bruine, Welsh D pony. Genaamd Rachel. Rachel was vergeleken met de manegepony’s nogal een pittig paardje. En ik vond het vaak dan ook erg spannend om op haar te rijden. Wel heb ik ongelofelijk veel geleerd van deze pony.

VeraBreuer_Fig3

VeraBreuer_Fig4

Omdat ze nogal onvoorspelbaar kon zijn en ik niet zo’n heel ervaren ruiter was, heb ik nooit echt veel wedstrijden gereden. Wel heb ik elk jaar meegedaan aan de clubkampioenschappen op onze super gezellige club! En ik heb mee gereden op het Gemeenteconcours in Rijkevoort en Oeffelt.

VeraBreuer_Fig5

VeraBreuer_Fig6

Alleen nadat ik een tijdje had gereden op Rachel en ik toch door bleef groeien, ben ik gestopt met rijden op Rachel. En gaan zoeken naar een nieuwe verzorgpony. Wat overigens nog best lastig is. Aangezien de meeste mensen die een paard bezitten, hem/haar zelf berijden. Alleen na een goede tip van Sabine, ben ik terecht gekomen bij Annette uit Overloon. Annette is de eigenaresse van Voetske. Een heel lief KWPN paard. Voetske is een donker koffievos met een stokmaat van 1,60 m. Op dit moment is ze 23 jaar oud. Toen ze nog jonger was heeft Voetske op stal gestaan bij Wim Diks in Vorstenbosch en is bij hen uitgebracht als zeer succesvol springpaard. Ze heeft 1.30/1.35 gesprongen o.a. onder het zadel bij Eric van der Vleuten. Alleen toen Voetske niet meer in de springsport kon worden uitgebracht, is ze bij Annette op stal gekomen. Als een soort pensioen 🙂

VeraBreuer_Fig7                               VeraBreuer_Fig8

VeraBreuer_Fig9

Op dit moment rijd ik iedere vrijdagavond bij Sonja van IJzendoorn in Maashees, waar ik met heel veel plezier heenga. En iedere keer weer nieuwe dingen leer. En op zaterdag rijd ik in de clubles van Ponyclub de Bosruiterkes in Overloon. Waar het altijd heel gezellig is.

Ik rij nu denk ik al 2,5 jaar op Voetske met heel veel plezier. En ik wil bij deze dan ook Annette bedanken omdat ik mag rijden op haar super paard! En voor alles wat ze gedaan heeft voor mij. Ik heb ontzettend veel geleerd in de tijd dat ik op de ponyclub rijd, niet alleen met Voetske, maar ook met Rachel. En ik ben heel blij dat ik op deze club mag en kan komen rijden iedere zaterdag!

Groetjes Vera en Voetske!